SzűkítésMinden Címke 105

CEPSA konferencia részvétel

    • wroclaw2
    • wroclaw3
  • Előző
  • Következő

2017. szeptember 13 és 16 között került megrendezésre a 22. CEPSA konferencia a Lengyelországban található Wroclawi Egyetemen. Az eseményen részt vett Braun András az Európaizáció a Balkánon Ludovika kutatócsoport kutatója, az ELTE doktorandusza is.

A Central European Political Science Association idei konferenciáját a lengyelországi Wroclawban rendezték meg, immáron 22. alkalommal. A konferencián a balti országok, a visegrádi régió, valamint horvát, szlovén és osztrák kutatók is részt vettek. A kétnapos rendezvény a kelet-közép-európai országok aktuális kihívásaival foglalkozott. Az előadások főként politológiai, gazdasági, valamint biztonságpolitikai területeket érintettek. Szóba került az Európai Unió és a V4 együttműködés jövője, de külön szekció foglalkozott a liberális demokrácia válságával és a migrációs helyzettel is.

Braun András a „Crisis of Liberal Democracy in CEEC?” (A liberális demokrácia válsága Kelet-Közép-Európában?) nevű szekcióban tartotta meg „The Obstacles to Democratic Consolidation in Southeast Europe” c. előadását. A prezentáció a Nyugat-Balkán, főként Szerbia demokratikus konszolidációs folyamatát mutatta be. A szekció nagy érdeklődésre tett szert, a Wroclawi Egyetem által szervezett nyári egyetem hallgatói mellett jelen volt Jerzy Wiatr lengyel politológus is. A szekció többi előadása a kelet-közép-európai demokratizációs folyamatot, az elit helyzetét, valamint a szélsőjobboldal aktuális helyzetét mutatták be. A prezentációkat követően a közönség kérdezett, s a diskurzus a panel után is folytatódott. A konferencia legfontosabb célja az volt, hogy felhívja a közös ügyekre való figyelmet térségünkben.

A konferencia elérhetősége: http://cepsa-conference.uni.wroc.pl/

Készítette: Braun András